Het prille begin….

Hoe mogen we jullie aankondigen? Die vraag ligt aan de oorsprong van GeBaK. We schrijven: Turnhout, bij het begin van de jaren negentig. Twee broers, Gert en Koen, en neef Bart hadden wel een muzikaal repertoire klaar, maar aan een naam was er nog niet gedacht. Muziek maken was voor hen het belangrijkste. Al de rest was bijkomstig. Tijdens het brainstormen kwam plots iemand op het idee om de eerste letters van hun namen samen te voegen: Gert-Bart-Koen. GeBaK was geboren.

In februari 1994 werd voor het eerst een podium beklommen. Talloze optredens volgden en maakten het drietal populair bij vele Kempense verenigingen. Dat dit Turnhoutse GeBaK werd gesmaakt, was snel duidelijk.
Het succes had echter ook een keerzijde. De combinatie van intens repeteren en de vele optredens enerzijds en studies en werk anderzijds werd onhoudbaar. In 1998 kwam er een einde aan deze eerste GeBaK-versie. Maar de stevige muzikale basis was gelegd.

GeBaK

Gebeten door de muziekmicrobe vond Koen snel een nieuw GeBaK-ingrediënt. In Elly ontdekte hij niet alleern zijn grote liefde, maar ook de gedroomde tekstschrijfster. Samen zetten zij het GeBaK avontuur verder en volgden creatieve jaren met vele sfeervolle optredens in het hele land en vooral ook een ruim palmares van mooie cd’s. En vele eigen liederen!

Elly en Koen werden graag geziene gasten bij tal van verenigingen: Ziekenzorg, OKRA, KVLV, LG, KVG, …

Elly verstaat de kunst om hartverwarmende teksten te schrijven, herkenbaar, bemoedigend, getuigend, … én Nederlandstalig! Met de zachte gitaarklanken en vooral die warme stem, brengt Koen het lied tot leven en laat niemand onberoerd.

Programma’s

We beschikken over een héél uitgebreid repertoire. Een repertoire dat nog steeds groter wordt: we blijven enthousiast werken aan eigen, origineel werk maar maken ook dankbaar gebruik van nummers van onze voorbeelden: Elly & Rikkert, Miel Cools, Will Tura, Dick Van Altena, …. Pareltjes uit het repertoire van deze mensen komen als eerbetoon zeker aan bod tijdens onze programma’s.